Programmeurs en developers gezocht

Programmeurs en developers gezocht

 

Toets in een willekeurige zoekmachine de zoekopdracht ‘vacatures programmeurs en developers’ in en je krijgt een enorme waslijst van zoekresultaten. Ook bieden er meer en meer sites programmeurs uit het buitenland aan: Personal Programmer is hier een goed voorbeeld van. Dit alleen al geeft weer dat er nog steeds erg veel vraag is naar mensen die gespecialiseerd zijn in het schrijven en ontwikkelen van software, oftewel de programmeurs en developers. Ben je op zoek naar een carrière met ongeschreven baangarantie, dan is de weg richting de wereld van programmeurs en developers de weg die je moet bewandelen.

 

Zelfstandig en in teamverband

 Een programmeur of developer kan als ZZP-er aan de slag, maar ook grotere softwarebedrijven zoeken continu kundig personeel. Een softwareontwikkelaar kan op projectbasis ingehuurd worden, alleen of als team. Soms werken complete softwarebedrijven aan grote projecten waar ze al hun mensen op in moeten zetten. Een programmeur of developer maakt zich het meeste gewild als hij zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren.

 

Uitdaging van programmeurs en developers

 Programmeurs en developers krijgen helaas nog altijd snel de stempel van nerd en stoffig opgeplakt. Geheel onterecht! Techniek en innovatie maken ons leven bijzonder comfortabel. Denk aan boordcomputers in auto’s tot Tesla’s die zichzelf besturen op de snelweg en van virtual reality brillen die horeca- en winkelpersoneel trainen om weerbaar te worden bij overvallen tot aan robotstofzuigers die je huis spik en span hebben na een dag werken. We vergeten allemaal te snel hoe groot onderdeel software in ons leven uitmaakt. De uitdaging van programmeurs en developers ligt in het constant ontwikkelen van nieuwe software om jouw gejaagde leven makkelijker te maken. Daarom merk je dat de vraag naar goed opgeleid personeel nog altijd stijgende is. 

 

Hoe word je programmeur of developer

 Zit het werken met techniek je in het bloed en wil je werken aan continue verbetering van software, dan is een baan als programmeur of developer zeker iets voor jou. Afhankelijk van je vooropleiding en je plannen na het behalen van je diploma, kun je op MBO-, HBO- of universitair niveau een opleiding op het gebied van ICT doen. Ook na het behalen van je diploma ben je niet uitgeleerd. Opfris- en bijspijker cursussen zullen tot aan je pensioen onderdeel zijn van je carrière als programmeur of developer. Ook heb je de keuze om een specialisme te kiezen, bijvoorbeeld op het gebied van een specifieke programmeertaal zoals PHP, Java of HTML. De combinatie tussen werken en leren is binnen deze branche een ideale combinatie. Vaak kun je na het behalen van je diploma bij je leerbedrijf blijven werken,